Impreuna reusim

ANTREPRENOREȘTI- ADOPTĂ UN SAT!

ANTREPRENOREȘTI- ADOPTĂ UN SAT!

Scopul proiectului

Revitalizăm satul românesc prin construirea unui model de dezvoltare economică și socială în mediul rural.

LiderEchipa

Info proiect

Lipsa conștientizării resurselor locale, a fluxului de informații și a spiritului antreprenorial sunt problemele cu care se confruntă România rurală. Anual 80.000 de români iau calea migrației, aceasta fiind echivalentul a 24 de comune.

Proiectul Antreprenorești- Adoptă un Sat își propune să lucreze alături de 10 comunități din mediul rural în construirea unui model de dezvoltare economică și socială pentru a crea oportunități acasă. Acestea sunt și cele care beneficiază de sprijinul echipei Antreprenorești în elaborarea strategiei locale conforme cu direcția de dezvoltare stabilită împreună cu comunitatea locală. Încurajăm și oferim sprijinul inițiativelor antreprenoriale din comunitate prin sesiuni de învățare specifice unui antreprenor de succes. Promovăm și salutăm acele inițiative ce pun în valoare produsele, obiectivele și patrimoniul cultural al satului românesc.

 

Beneficiari

10 comune dornice să se dezvolte prin antreprenoriat la sat!

Rezultate

Antreprenorim alături de 3 comunități din România:

Corbi (AG)

Comuna Corbi își dezvoltă potențialul turistic, fiind plasată pe Valea Doamnei, o regiune superbă și ruta cea mai scurtă , dar și cea mai spectaculoasă spre Vf. Moldoveanu. Este o comunitate care practică oieritul având un efectiv de peste 35000 capete la nivelul comunei și care a știut să își conserve tradițiile și să își încurajeze meșteșugarii.

Aici am încurajat inițiativele de turism rural, ateliere de meșteșuguri și certificarea brânzeturilor și produselor din regiune pentru a crește identitatea comunității. Gustul inedit al acestor produse a atras și atenția lui Chef Sam, juratul francez de la MasterChef România, alături de care am organizat un eveniment în care a gătit  alături de localnici.

Valea Stanciului (DJ)

Valea Stanciului este comuna unde am descoperit o comunitate care încă își păstrează tinerii acasă, iar meritele sunt ale școlii profesionale din localitate, școală cu profil tehnologic și care păstrează specializarea de mecanic agricol. Mai mult, grupul profesorilor din școală reunește oameni cu inițiativă care au accesat diverse finanțări europene pentru diversificarea experiențelor elevilor și au asigurat, printr-un program, parcurgea școlii de șoferi cat.B, fapt ce îi ajută pe tinerii aflați la început de drum.

Aici dezvoltăm alături de acest grup un program dedicat tinerilor și care are scopul de a le crea oportunități acasă, tocmai pentru a-i determina să nu ia calea migrației. Ba chiar avem exemplul lui Mihai, tânăr din comunitate, care s-a întors și cultivă roșii în solarii, exemplul lui fiind o inspirație pentru noi.

Ghindărești (CT)

Ghindărești este comuna cel mai recent selectată, situată pe malul Dunării în regiunea Hârșova și cu un puternic potențial turistic și cultural, comuna fiind unică prin comunitatea de ruși lipoveni care și-au păstrat tradițiile și au un farmec aparte.

Comuna a fost selectată anul acesta și vom dezvolta alături de ei potențialul turistic al comunei prin acțiuni de încurajare a inițiativei antreprenoriale.

Parteneri proiect

Alătură-te echipei şi contribuie la procesul de revitalizare al satului românesc!

RolUndeCandCat timp
FundraisingBucurești201720 ore/luna
ComunicareBucurești201720 ore/luna
StrategieBucurești201720 ore/luna
Coordonare localălocal201720 ore/luna
ImplicĂ-te În proiect

Alte proiecte

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter