Impreuna reusim

REPATRIOT

Proiect de repatriere prin antreprenoriat

REPATRIOT

Scopul proiectului

RePatriot se adresează românilor din Diaspora care doresc să se reconecteze cu ţara, pentru a investi in România şi/sau pentru a se reloca acasă şi a-şi reconstrui o viaţa şi o carieră aici.

LiderEchipa

Info proiect

RePatriot este un proiect inițiat în februarie 2015, la Summitul RBL, de liderii din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top, la propunerea făcută de  Marius Bostan, cu scopul de a transmite mesajului către cât mai mulți antreprenori români din diaspora să facă afaceri și acasă, pentru că sunt oportunități și îi dorim alături de noi pentru o Românie mai bună pentru toți românii. Se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere și să fructifice oportunități în țară, transferând în România bunele practici dobândite în țara adoptivă.

Mișcarea RePatriot deja se întinde în toată România și în afara ei, iar mulţi dintre românii plecaţi au devenit între timp ambasadorii şi promotorii noştri.

Diaspora este unul dintre investitorii majori în economie prin banii trimişi în România, an de an. Românii din diaspora continuă să fie şi cu sufletul aproape de Romania. Studiile arată că mulți dintre românii plecați si-ar dori să se întoarcă sau să investească în Romania.

Ne dorim să aducem Diaspora alături de țăra pentru a fi ancora de stabilitate, securitate și, totodată, baza pentru accelerarea dezvoltării economice. Prima actiune este să îi atragem în România pe românii întreprinzători din diaspora, pe meseriași și pe cei care creează valoare. Alături de ei, putem crea condițiile pentru repatrierea căt mai multor români valoroși. Știm cu toții câtă nevoie avem de medici buni, profesori dedicați și oameni pricepuți. Din punct de vedere social, copiii lasați în grija bunicilor și a rudelor și parinții lasați în urmă de copiii lor în satele și orașele din România, abia așteaptă să-și reîntregească familiile.

Veniţi alături de noi cu forţele de care puteţi dispune! Niciun efort nu e prea mic pentru această cauză mare. Dacă ne întoarcem în istorie, vedem că în 1848 un grup de aproape 100 de români întorşi de la şcoli de peste hotare au pus bazele României moderne şi au creat premisele construirii României Mari în 1918. În următorii aproape 100 de ani mulţi români aflaţi pe toate meridianele au susţinut cauza ţării, au purtat steagul țării, au trimis bani acasă şi s-au rugat pentru noi când ne-a fost greu. Acum a venit rândul nostru să lucrăm pentru ca 100 de ani de la Marea Unire să ne regăsească într-o Românie unită și capabilă să ofere o viață mai bună românilor săi.

Beneficiari

Programul RePatriot țintește următoarele categorii de români din Diaspora:

1) antreprenorii aflați la început de drum, care doresc să afle cum pot investi acasă, care sunt riscurile aferente și ce fonduri pot accesa.

2) antreprenorii consacrați care sunt interesați de oportunitățile oferite de România și doresc să țină legatura cu țara, atât în interes de business, cât și sufletește, dorind să contribuie la dezvoltarea  țării în care s-au născut.

3) persoane interesate să revină acasă pentru a munci și a fi aproape de familia din România. Pentru aceștia, RePatriot pregătește lansarea unei platforme de locuri de muncă dedicate Diasporei.

Categorii de beneficiari din România:

4) angajatori interesați în identificarea de persoane care au trăit și muncit în străinătate cu anumite calificari de care ei au nevoie în scopul bunului mers și al dezvoltării afacerilor lor.

5) investitori, business angels, fonduri de investiții, bănci, consultanți care pot astfel să își extindă portofoliul de afaceri, implicându-se în proiectele propuse de românii din Diaspora interesați să investească în România.

6) autoritățile statului (centrale și locale) care prin RePatriot au acces la un capital de resurse umane și cunoștinte tehnice în scopul dezvoltării comunităților pe care le conduc, la concepte inedite și utilizate la nivel internațional în scopul atragerii Diasporei acasă.

Rezultate

În octombrie 2017 și 2018, RePatriot a adus împreună la Summitul RePatriot– Investim în România, peste 500 de lideri din business din România cu antreprenori și executivi​ români​ care lucrează și trăiesc în străinătate. Evenimentele s-au materializat cu inițiative comune, țară și diaspora, care apropie și mai mult cele două comunități. Am mers prin Europa, ne-am întâlnit cu peste 4.500 de români, am avut un impact de peste 19 milioane pe contul principal de Facebook, fără să numărăm tot ce s-a dezvoltat de aici, și ne-am concentrat să atragem și atenția autorităților asupra rolului pe care îl poate juca Diaspora în dezvoltarea țării. Până acum au avut loc mai multe conferinţe în Milano, Torino, Londra, Dublin, Madrid, Valencia, Alba Iulia, Focșani, Munchen, Roma, Atena, Paris, Lyon, Oslo, Bruxelles, Nisa, Bergen, Silicon Valley, Summit-ul RePatriot din București și Delta Dunării, Summit-ul RePatriot din București și Poiana Brașov, sesiuni de discuții în cadrul Summit-ului RBL, Business Days, “Diaspora românească – Vector de dezvoltare” și intervenții în cadrul altor evenimente.

Acțiunea continuă! Pe 29 martie 2018  va avea loc Gala de strângere de fonduri RePatriot, aflată la a treia ediție. Fondurile obținute vor fi folosite la dezvoltarea continuă a proiectului. Cu ajutorul ambasadorilor din diaspora, organizăm în 2018 mai multe conferințe în Europa, SUA și Israel. 

În perioada 4-7 octombrie 2018 va avea loc a treia ediție a Summitului RePatriot– Investim în România la Alba Iulia. În cadrul evenimentului, 100 de antreprenori şi manageri de top din Diaspora se vor întâlni cu 100 de antreprenori şi manageri de top din România pentru a lansa noi parteneriate strategice și de afaceri. Echipa RePatriot își propune să creeze punţi de legătura  care să stimuleze repatrierea cât mai multor români și să aducă Diaspora alături de ţară pentru a fi ancora de stabilitate, securitate şi, totodată, bază pentru accelerarea dezvoltării economice. 

RePatriot se dorește a fi o mișcare de redeșteptare a românilor de pretutindeni. La Centenarul Marii Uniri, în 2018, ne vom reuni la Alba Iulia pentru a demonstra încă o dată contribuția noastră la unitatea și dezvoltarea României.

RolUndeCandCat timp
FII AMBASADOR REPATRIOTRomânia și Diaspora20181000
VOLUNTARIAZĂBucurești și online20181000
DONEAZĂwww.repatriot.ro20181000
ORGANIZEAZĂConferințe în Diaspora201810
RECOMANDĂ ANTREPRENORIRomânia și Diaspora2018100
ImplicĂ-te În proiect

Stiri proiect

RBL solicită dezbaterea publică de urgență a Strategiei Naționale pentru Românii de PretutindeniBUCUREȘTI, 10 iulie 2017     Romanian Business Leaders (RBL), prin proiectul RePatriot, solicită autorităților să consulte beneficiarii direcți ai Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni și să folosească resursele statului ca să răspundă în mod real nevoilor românilor din diaspora. În esență, strategia publicată în Monitorul Oficial la final de iunie 2017, fără consultare ...
FRBL lanseaza proiectul re>patriotFundatia Romanian Business Leaders lanseaza Re>patriot – proiect de repatriere prin antreprenoriat – marti, 28 aprilie, intr-o conferinta de presa care are loc la sediul organizatiei.Proiectul isi propune sa atraga romanii valorosi plecati in strainatate inapoi acasa pentru a deschide o afacere. Problemele pe care le rezolva proiectul sunt accesul limitat la informatii despre oportunitatile ...
Comunicat de presa_ Lansare proiect Re>patriot, 28 aprilie 2015Re>patriot isi propune sa atraga romanii stabiliti peste hotare pentru a investi in Romania   BUCURESTI, 28 aprilie 2015 – Fundatia Romanian Business Leaders, care reuneste antreprenori si lideri de business importanti din mediul privat din Romania lanseaza Re>patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat a romanilor stabiliti peste hotare.   Studiile arata ca aproximativ o ...

Alte proiecte

Află ce se întâmplă în comunitate

Abonează-te la newsletter